ua en ru

Уряд Німеччини категорично проти "виборів" в ОРДЛО, - посол

Уряд Німеччини категорично проти "виборів" в ОРДЛО, - посол Фото: Андрій Мельник (germany.mfa.gov)

У Німеччині "вибори" в ОРДЛО вважають несумісними з територіальною цілісністю України

Уряд Німеччини виступив категорично проти "виборів" в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення посла України в Німеччині Андрія Мельника у Twitter.

За словами Мельника, у Німеччині "вибори" в ОРДЛО вважають несумісними з територіальною цілісністю і суверенітетом України.

"Уряд Німеччини виступив категорично проти проведення так званих “виборів” на окупованій території сходу України і закликав відмовитися від цього кроку. "Це несумісно з територіальною цілісністю і суверенітетом України", - написав він.

Уряд Німеччини категорично проти "виборів" в ОРДЛО, - посолНагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Держдепі США заявляли, що проведення фіктивних "виборів" на окупованому Донбасі суперечить зобов'язанням Російської Федерації за мінськими угодами.

Крім того, глава Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявляв, що Росія на окупованій частині Донбасу маніпулює поняттям "місцеві вибори" і має намір вивести їх за "рамки" мінських угод.