ua en ru

Уряд Франції погодив референдум про незалежність Нової Каледонії

Уряд Франції погодив референдум про незалежність Нової Каледонії Фото: прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп (twitter.com/EPhilippePM)

Референдум про незалежність Нової Каледонії відбудеться в листопаді 2018 року

Уряд Франції погодив референдум про незалежність Нової Каледонії, який повинен відбутися в листопаді 2018 року. Про це заявив прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп, передає France 24.

За словами Філіпа, уряд і представники політичних партій Нової Каледонії, яка на даний момент є заморською територією Франції, досягли угоди з "принципових питань" референдуму в листопаді 2018 року.

"У нас тепер є політична угода, і, можливо, більш того - ще й довіра. Це, щонайменше, важливо", - заявив Філіп.

Також повідомляється, що представники партій Нової Каледонії домоглися того, що в списки виборців включать ще 11 тис. осіб. На даний момент у референдумі можуть брати участь майже 160 тис. жителів.

Зазначимо, Нову Каледонію оголосили територією Франції в 1853 році. У 1946 році вона отримала статус заморської території. На сьогодні вона самостійно контролює питання оборони, грошової емісії, правосуддя і внутрішньої безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські хакери працюють над розкруткою ідеї нового референдуму про незалежність Шотландії.