ua en ru

Хакери РФ розкручують референдум про незалежність Шотландії, - американський сенатор

Хакери РФ розкручують референдум про незалежність Шотландії, - американський сенатор Фото: прапор Шотландії (Bernhard_Staerck pixabay)

Сенатор хоче дізнатися, чи використовують росіяни Facebook, щоб "викликати розлад у Шотландії"

Російські хакери працюють над розкруткою ідеї другого референдуму про незалежність Шотландії. Про це заявив американский сенатор Ангус Кінг під час слухань у Вашингтоні про можливе російське втручання у вибори президента США у 2016 році, передає The Telegraph.

"Ми знаємо, що росіяни втручалися у французькі вибори. Ми знаємо, що вони втручалися в німецькі вибори. Зараз ми вивчаємо їх втручання в іспанський сепаратизм. Я вважаю, що вони почали роботу в Шотландії щодо голосування за незалежність від Великобританії. Це складна світова стратегія", - сказав Кінг.

Він додав, що вимагає від Facebook відповідей на питання, чи використовують росіяни соціальну мережу, щоб "викликати розлад у Шотландії".

Нагадаємо, у жовтні перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що шотландці повинні мати можливість вибрати своє майбутнє, як тільки будуть визначені умови виходи Британії з Європейського союзу (Brexit).