ua en ru

Уряд Єгипту офіційно звинуватив "Братів-мусульман" у теракті в м. Ель-Мансур

Уряд Єгипту офіційно звинуватив рух "Брати-мусульмани" в організації теракту в м. Ель-Мансур на північно-заході країни. Про це повідомляє агентство Reuters.
Одночасно з цим у заяві рух офіційно визнається терористичним угрупуванням. Після цього всім членам партії колишнього президента країни Мохаммеда Мурсі можуть бути пред'явлені звинувачення в пособництві тероризму і організації теракту.

24 грудня 2013 р. р. в Ель-Мансурі в 120 км на північ від Каїра, біля будівлі поліцейського управління був підірваний начинений вибухівкою автомобіль. В результаті теракту загинули 14 осіб, понад 100 отримали поранення. Влада поклала відповідальність за досконалий терористичний акт на асоціації "Брати-мусульмани" та її прихильників.

"Брати-мусульмани" - рух ісламістського толку, що діє в Єгипті та ряді інших країн. "Партія свободи і справедливості", заснована рухом, перемогла на парламентських виборах в грудні 2011 р. і перших вільних президентських виборах в Єгипті в червні 2012 р., коли на посаду глави держави був обраний член цього руху Мохаммед Мурсі, який після липневого перевороту був відправлений у відставку. В кінці вересня 2013 р. єгипетський суд заборонив будь-яку діяльність руху.