ua en ru

Уряд підтримуватиме реалізацію великих українсько-нідерландських проектів в АПК, - Азаров

Уряд України підтримуватиме реалізацію великих українсько-нідерландських проектів в в агропромисловому комплексі. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні, 13 вересня 2013 р., під час зустрічі керівництвом компаній агропромислового сектору Нідерландів, передає прес-служба Кабміну.

"Я сподіваюся, що наша зустріч приведе до реалізації спільних проектів. Важливо не тільки добре знати один одного, важливо вміти домовлятися щодо реалізації масштабних довготермінових проектів. Хочу Вас запевнити, що уряд України підтримуватиме реалізацію таких проектів", - сказав Микола Азаров.

При цьому він підкреслив, що перспективною, зокрема, є співпраця в галузі тваринництва, переробній галузі. "Ми готові на державному рівні підтримувати реалізацію таких спільних проектів", - додав прем'єр-міністр.

У свою чергу представники нідерландського аграрного бізнесу зазначили, що Україна має надзвичайно родючі ґрунти, водночас Нідерланди мають високорозвинені технології в АПК, а тому співпраця українських і нідерландських аграріїв є надзвичайно перспективною і вигідною обом країнам. Водночас представники АПК Нідерландів зазначили, що вони виступають проти штучних обмежень у торгівлі, оскільки відкритий ринок сприяє розвитку конкуренції та новаторства тощо.

Нагадаємо, протягом 12-13 вересня 2013 р. українська делегація на чолі з прем'єром Миколою Азаровим перебуває в Нідерландах з офіційним робочим візитом. Зокрема, вчора Україна та Shell підписали операційну угоду про роботу на Юзівському родовищі.