ua en ru

Уряд Британії відкинув вимогу про повторний референдум за Brexit

Уряд Британії відкинув вимогу про повторний референдум за Brexit Фото: Кемерон назвав референдум одним з головних досвідів демократії в історії Британії

Правила проведення референдуму відповідали закону про референдум

Уряд Британії не буде проводити повторний референдум про членство країни в Євросоюзі, як цього вимагають більше 4 млн британців, які підписали відповідну петицію. Про це повідомляє РБК.

Незважаючи на те, що петиція про проведення повторного референдуму за Brexit отримала негативну відповідь уряду, парламент розгляне звернення, оскільки його підписали понад 100 тис. чоловік.


Прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон заявив, що проведений 23 червня 2016 року референдум є одним з головних досвідів демократії в британській історії. У референдумі взяли участь 33 млн чоловік.

Закон про референдум не передбачає введення порогу мінімальної явки і обмежень з різниці між голосами. Правила проведення референдуму порушені не були.

Автори петиції вимагали провести повторний референдум з мінімальною явкою виборців не менше 75% і з умовою набору не менше 60% голосів однією з позицій.

Нагадаємо, згідно з остаточними результатами референдуму у Великобританії від 23 червня 2016 року 51,9% жителів країни проголосували за Brexit, тоді як 48% - побажали залишитись у складі Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що МЗС Італії допускає, що Британія може залишитися в ЄС.