ua en ru

Уряд Білорусії видало Ощадбанку Росії та ЄАБР гарантію по кредиту "Білоруськалій" на 1 млрд дол

Білоруський уряд надав ВАТ "Ощадбанк Росії" і Євразійському банку розвитку гарантію погашення синдикованого кредиту на суму в 1 млрд дол, який видається ВАТ "Білоруськалій". Як повідомили в прес-службі білоруського уряду, відповідні постанови Ради міністрів Білорусії прийняті 2 грудня 2011 р. Кредит буде витрачений на загальнокорпоративні цілі.
Білоруський Радмін визначив ці загальнокорпоративні цілі: придбання "Білоруськалій" акцій власного випуску, будь-яких цінних паперів, облігацій або боргових зобов'язань, випущених або гарантованих Білоруссю.
Видача урядової гарантії обумовлена укладенням договору про порядок використання і погашення гарантованого позики Міністерством фінансів, концерном "Белнефтехим", ВАТ "Білоруськалій" і ВАТ "БПС-Сбербанк" (білоруська "дочка" Ощадбанку).
"БПС-Сбербанку" передані повноваження на обслуговування гарантованого позики.
"Белнефтехим" повинен забезпечити цільове використання "Білоруськалій" коштів гарантованого позики, його своєчасне погашення, сплату відсотків та інших платежів за користування ним.
Раніше повідомлялося, що кредитну угоду про залучення ВАТ "Білоруськалій" синдикованого кредиту Ощадбанку Росії та ЄАБР на 1 млрд дол терміном на 1 рік підписано в Мінську 18 листопада 2011 р. З білоруського боку його підписав генеральний директор "Білоруськалій" Валерій Кирієнко, з російської - голова правління Ощадбанку Герман Греф та голова правління ЄАБР Ігор Фіногенов.
Частка Ощадбанку Росії в кредиті складе 900 млн дол, ЄАБР - 100 млн дол.