ua en ru

Уряд Бельгії вирішив відмовитися від ядерної енергетики до 2025 року

Уряд Бельгії вирішив відмовитися від ядерної енергетики до 2025 року Фото: Шарль Мішель (flickr.com statephotos)

Рада міністрів Бельгії схвалила енергетичну стратегію

Уряд Бельгії вирішив відмовитися від ядерної енергетики до 2025 року. Відповідне рішення було прийнято у рамках засідання Ради міністрів, повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, відповідно до схваленої Радою міністрів енергетичної стратегії, країна має відмовитися від ядерної енергетики до 2025 року. Крім того, відповідний законопроект мають подати до Ради міністрів до 31 травня 2018 року.

Про досягнення вказаного рішення повідомив прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель у Twitter. Так, Мішель опублікував у соцмережі документ з протоколу засідання Ради міністрів з відповідним рішенням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в румунському місті Чернаводі сталася аварія на атомній електростанції - другий реактор відключився від національної енергетичної системи (SEN). Інцидент стався вранці у четвер, 29 березня. У державній електроенергетичній компанії Nuclearelectrica, коментуючи подію, підкреслили, що несправність виникла в технологічній електросистемі, а не в атомній - спрацювала система захисту і інцидент не вплине на ядерну безпеку.