ua en ru

Уряд Азербайджану запланував ВВП на 2012 р. в обсязі 55,7 млрд. дол. зі зростанням на 5,7%

Доходи державного бюджету Азербайджану на 2012 р. складуть 21,1 млрд дол., а витратна частина спрогнозована в обсязі 21,7 млрд дол. Внутрішній валовий продукт передбачений в обсязі 55,7 млрд. дол. Про це повідомляє "Сіньхуа" за підсумками засідання Кабінету міністрів цієї країни, який розглянув 22 вересня проекти бюджету на майбутній рік.

З метою прогнозування, винесених на обговорення основних макроекономічних показників, темпи реального зростання ВВП на 2012 р. передбачені в обсязі 5,7%, його частина, яка відноситься до ненефтяного сектору - 8,6%, світова ринкова ціна одного бареля нафти - 80 дол., а рівень інфляції - 6%.

"При підготовці прогнозів основних макроекономічних показників на 2012-2015 рр. були проаналізовані прогнози міжнародних організацій, банківських і фінансових структур, у тому числі прогнози Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, Азіатського банку розвитку, і фактори, здатні вплинути на ці прогнози. Як відомо, прогнози цих міжнародних структур та організацій щодо темпів розвитку азербайджанської економіки мають позитивний напрямок", - наголошується в повідомленні.

На засіданні було прийнято рішення представити Президенту Азербайджану проект державного бюджету на 2012 р. й пакет інших відповідних документів.