ua en ru

Урядовий портал відновив роботу після хакерської атаки

Урядовий портал відновив роботу після хакерської атаки Фото: Володимир Гройсман (rada.gov.ua)

Продовжується робота по локалізації вірусу та подолання наслідків кібератак

Сайт Кабінету міністрів України відновив роботу після масштабної хакерської атаки. Про це у Facebook повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Щойно Урядовий портал відновив роботу. Це - перший позитивний сигнал. Продовжується робота по локалізації вірусу та подолання наслідків кібератак", - повідомив Гройсман.

Щойно Урядовий портал відновив роботу. Це - перший позитивний сигнал. Триває робота з локалізації вірусу та подолання наслідків кібернападу. Дякую всім за роботу.

Опубліковано Volodymyr Groysman 27 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ряд українських компаній піддався хакерським атакам. Зокрема, "Укренерго", ДТЕК, "Нова пошта" і київський метрополітен заявляли про проблеми у своїй роботі. Крім того, з проблемами зіткнулися в міжнародному аеропорту "Бориспіль", а також вірус вразив комп'ютерні мережі українського уряду. За останніми даними, в поліцію надійшло близько 200 звернень, пов'язаних з втручанням в роботу комп'ютерних систем. У той же час ЧАЕС у зв'язку з атакою хакерів проводить радіаційний моніторинг промислового майданчика в ручному режимі.