ua en ru

Ряд українських компаній піддався атакам хакерів

Ряд українських компаній піддався атакам хакерів Фото: хакерська атака (з відкритих джерел)

Через хакерські атаки з проблемами зіткнулися відчувають "Нова пошта", "Укренерго", ДТЕК і метрополітен Києва

Сьогодні, 27 червня 2017 року, ряд українських компаній піддався атакам хакерів, "Укренерго", ДТЕК, "Нова пошта" і київський метрополітен заявляють про проблеми у своїй роботі. Відповідні повідомлення розповсюджують прес-служби і джерела в компаніях.

Зокрема, компанія експрес-доставки "Нова пошта" заявляє про вірусну атаку, в результаті якої призупинили роботу всі відділення.

"Через масовану атаки вірусу Petya.A на наші інформаційні системи відділення та контакт-центр "Нова пошта" тимчасово не можуть обслуговувати клієнтів. Ми докладаємо всі зусилля, щоб відновити роботу найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Друзі, Важливе повідомлення: через масовану атаку вірусу Petya.A на наші інформаційні системи відділення та контакт-цент...

Опубліковано Нова пошта 27 червня 2017 р.

У той же час у київському метрополітені неможливо оплатити проїзд банківськими картами.

"Оплата банківськими картками в підземці наразі неможлива. Хакерська атака. Безконтактні карти метро працюють у звичайному режимі", - йдеться в повідомленні.

Друзі! Оплата банківськими картками у підземці наразі неможлива. Хакерська атака. Безконтактні картки метро працюють у ...

Опубліковано КП "Київський метрополітен" 27 червня 2017 р.

Крім того, ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що невідомий вірус вразив комп'ютери в офісах "Укренерго" і ДТЕК, в результаті чого комп'ютерні системи не працюють вже кілька годин. Атакам також піддалися "Київенерго" і державні банки.

Про атаку також заявляють в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

"Сьогодні в аеропорту і в декількох великих підприємствах державного сектора позаштатна ситуація - спам-атака. Наші IT-служби намагаються спільними зусиллями врегулювати ситуацію. У зв'язку з позаштатною ситуацією можливі затримки рейсів", - повідомив директор аеропорту Павло Рябікін.

Внимание! Уважаемые коллеги/журналисты/пассажиры. Сегодня в аэропорту и в нескольких крупных предприятиях государственно...

Опубліковано Павлом Рябікіним 27 червня 2017 р.

У Кабінеті міністрів також заявляють про проблеми в роботі комп'ютерної мережі українського уряду.

"Якщо що, то у нас теж мережа "лягла", по ходу! Таку картинку показують все комп'ютери КМУ", - повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Нагадаємо, раніше НБУ попереджав про хакерську атаку на банківську сферу України.