ua en ru

В уряді Шотландії заявили про перенесення планів проведення референдуму про незалежність

В уряді Шотландії заявили про перенесення планів проведення референдуму про незалежність Фото: Нікола Стерджен (facebook.com/theSNP)

До питання референдуму можуть повернутися після завершення переговорів по Brexit

Прем'єр-міністр Шотландії Нікола Старджен заявила, що "перевантажить" свої плани щодо проведення референдуму про незалежність Шотландії, передає BBC.

Зазначається, що раніше прем’єрка виступала за проведення референдуму в період осені 2018 року і весни 2019 року. Однак на дострокових виборах до британського парламенту Шотландська національна партія показала провальний результат і втратила третину депутатських місць, після чого шотландські націоналісти замислились над можливістю відтермінування плебісциту.

Старджен підкреслила, що її уряд не буде намагатись негайно представляти законодавство щодо проведення референдуму, а натомість "подвоїть свої зусилля, щоб вплинути на переговори про Brexit в інтересах Шотландії".

Вона пообіцяла повернутися до питання референдуму після завершення переговорного періоду з Європейським союзом, "коли умови Brexit стануть більш зрозумілими".

Нагадаємо, у кінці березня Шотландія офіційно просила дозволу у Великобританії на проведення нового референдуму, на якому шотландці могли б визначитися щодо майбутнього країни.