ua en ru

В уряді Франції не бачать передумов для послаблення санкцій проти РФ

В уряді Франції не бачать передумов для послаблення санкцій проти РФ Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе і Наталі Луазо (kmu.gov.ua)

Франція також поділяє підходи України щодо введення миротворчої місії ООН

В уряді Франції не бачать передумов для послаблення санкцій проти Росії, попри те, що економіка країни зазнає втрат від цих обмежень. Про це заявила міністр з європейських питань МЗС Франції Наталі Луазо, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Зазначено, що в Парижі відбулася зустріч Луазо з віце-прем’єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляється, сторони обговорили широке коло питань співпраці України та Франції, підготовку до Саміту Східного партнерства у Брюсселі, санкції проти Росії, реформи в Україні тощо.

Віце-прем’єр-міністр наголосила, що європейські санкції проти РФ залишаються головним інструментом впливу на політичне керівництво Росії.

"Попри те, що економіка Франції зазнає втрат від санкцій, наша країна дотримується санкційного режиму, оскільки наразі немає передумов для їх послаблення", - заявила французький міністр.

Під час обговорення теми введення миротворців на Схід України Луазо зазначила, що Франція поділяє підходи України щодо введення миротворчої місії ООН та продовжує консультації з цього питання, надаючи важливе значення мандату майбутньої місії. Вона також наголосила, що миротворча операція повинна насамперед слугувати консолідації прогресу в рамках Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МЗС Люксембурга не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії.