ua en ru

Глава МЗС Люксембурга не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії

Глава МЗС Люксембурга не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії Фото: глава МЗС Люксембурга Жан Ассельборн (flickr.com eu2017ee)

Росія не виконує положення мінських домовленостей

Санкції Європейського союзу проти Російської Федерації не знімуть до тих пір, поки не будуть виконані мінські домовленості. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн під час зустрічі з головою українського МЗС Павлом Клімкіним, передає прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

Також Ассельборн додав, що уряд Люксембургу підтримує територіальну цілісність і суверенітет України. Він також нагадав про свій візит в Україну в березні 2017 року, де під час відвідування Широкіного він переконався в тому, що ситуація на Донбасі є не замороженим конфліктом, а гарячою війною.

Також сторони обговорили сучасний стан двосторонніх відносин між Україною та Люксембургом, визначили перспективні напрямки практичного співробітництва, зокрема, у сфері вантажних авіаперевезень, телекомунікацій та освіти. Крім цього, Люксембург позитивно оцінив імплементацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС і запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Нагадаємо, кілька днів тому президент Республіки Польща Анджей Дуда також заявив про підтримку санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації.