ua en ru

Правила в'їзду до Грузії змінюються з 1 січня 2014 р

Міністерство інфраструктури України звертає увагу міжнародних автомобільних перевізників, що з 1 січня 2014 р. автомобільні транспортні засоби, які здійснюватимуть міжнародні перевезення, матимуть право в'їхати на територію Грузії тільки за наявності таких видів дозволів: двосторонніх разових; багаторазових дозволів; дозволів ОЧЕС (BSEC) та дозволів ЄКМТ (ECMT).

Міністерство інфраструктури України звертає увагу міжнародних автомобільних перевізників, що з 1 січня 2014 р. автомобільні транспортні засоби, які здійснюватимуть міжнародні перевезення, матимуть право в'їхати на територію Грузії тільки за наявності таких видів дозволів: двосторонніх разових; багаторазових дозволів; дозволів ОЧЕС (BSEC) та дозволів ЄКМТ (ECMT). Саме з наступного року набирає чинності відповідна постанова уряду Грузії, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури (Мінінфраструктури) України.

За повідомленням Міністерства економіки і стійкого розвитку Грузії, здійснення міжнародних автомобільних перевезень із порушенням умов міжнародних договорів, а також в'їзд іноземних автоперевізників без відповідного дозволу, згідно із законодавством Грузії тягне за собою штрафні санкції у розмірі 5 тис. ларі.

Мінінфраструктури просить автоперевізників, з метою уникнення конфліктних ситуацій під час здійснення перевезень до Грузії, зважати на дану інформацію.

Нагадаємо, постановою уряду Грузії від 9 вересня 2013 р. № 229 визнано недійсною постанову уряду Грузії від 25 липня 2012 р. № 286, на підставі якої на прикордонних митних пунктах при в'їзді у Грузію можна було отримати дозвіл вартістю 200 ларі для здійснення міжнародних автомобільних перевезень по території Грузії.