ua en ru

Прав чи ні Симоненко, стверджуючи, що Свобода - дітище влади

2013 рік може стати для України часом гострого протистояння не тільки влади і опозиції, але і двох кардинально протилежних напрямків протестних поглядів в державі - Компартії на чолі з Петром Симоненком і українських націоналістів ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

В результаті в Україні, зав'язується найглибший вузол протиріч, як стверджують песимісти, практично нерозв'язних в Україні. Яке місце в цих протиріччях протистояння КПУ і ВО "Свобода" і прав або ні Симоненко, стверджуючи, що Свобода - дітище влади, - розбиралися аналітики розділу "новини України" журналу "Біржовий лідер".

Експерт: Україна - вузол протиріч, які вирішити практично неможливо

Україна - вузол протиріч, які вирішити практично неможливо, - пояснив в інтерв'ю аналітикам "новин України" порталу "Біржовий лідер" відомий експерт Канади Академії Masterforex-V Євген Ольховський:

- економічних - в умовах зростання цін на російський газ, падіння експорту і припливу капіталу в Україну в умовах кризи, слабкості української гривні до долара США та євро, недаремно екс-заступник голови Нацбанку України Яременко, порівняв з МММ банківську систему України

- міжнародних - Київ явно втратив союзників в Москві (з-за відмови вступати в Митний союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном), у США та Євросоюзі (привід - тюремне ув'язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, причина - явне небажання команди Президента України Віктора Януковича йти у форватері політики США, відмову вступати в НАТО, проводити реформи за "стандартами ЄС" тощо). "Багатовекторна політика" України, що проводиться, не завжди вдало, Л. Кучмою (1994-2004рр.), при Президенті Януковичі викликала остаточне відторгнення у "сильних світу цього". Адже україна не Китай, щоб сміти думати і діяти самостійно. Звичайно, Україна не КНДР і не Іран, навіть не Узбекистан В. Карімова, не завдає шкоди США, але і вірним союзником бути так само не хоче - натякають багато західні дипломати і політологи.

- соціальних - зубожіння українців на тлі углубляющего розчарування владою, як наслідок пошук нових особистостей у політиці (перемога на виборах в український парламент партії УДАР Віталія Кличка і ВО "Свобода" Олега Тягнибока, як раніше у 2010р. потужний старт Сергія Тігіпка).

- корупційних - Вишки Бойко: газова незалежність України чи афера і т. д.

Недарма Україна увійшла до списку країн, яким загрожує дефолт , поряд з Грецією, Аргентиною, Кіпром і Португалією, випередивши в цьому "чорному списку" Італію, Іспанію, Єгипет, Угорщину, Болгарію, Ісландію та Литву.

В таких умовах, кожна з опозиційних сил в Україні готується до часу Х - часу, коли криза дозволить влади і опозиції помінятися місцями, як це було взимку 2004-2005рр (помаранчева революція в Україні) або у 2010р. (перемога на президентських виборах Віктора Януковича).

Що заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко про ВО "Свобода" і Партії Регіонів?

Лідер української комуністичної партії Петро Симоненко наголосив, що пройшла в парламент націоналістична партія ВО Свобода є не чим іншим як проектом української влади, який покликаний повністю нейтралізувати всяку активність комуністів у країні.

"Ніхто ніякої монополії на владу не забезпечив. Як ви проголосуєте, так ви і живете. Просто не голосуйте за всяких олігархів! Комуністи пропонують альтернативу, а "Свободу" фінансували регіонали. Я кажу про те, що історія нас навчила: Свободу висунули для того, щоб не дати можливості працювати комуністам", - сказав Петро Симоненко в ході інтерв'ю на українському каналі ТВі.

"Треба чітко розуміти, що Свобода - це ніщо інше як ганьба для українського народу, а Європа цим вже давно перехворіла. А Свободу просто так використовували тільки для того, щоб сильніше закріпити владу регіоналів", - зазначив головний комуніст України.

Також, при цьому Петро Симоненко не відповів на зустрічне запитання про те, чи може він надати докази, що Свобода фінансують представники Партії регіонів.

Також, він підкреслив, що комуністи не будуть ні з ким об'єднуватися, а працюватимуть як самостійна фракція.