ua en ru

Прасолов закликав ділові кола активно висловлювати думки для розвитку зовнішньоекономічної діяльності

Враховуючи важливість економічного розвитку України міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов закликав українські ділові кола проявляти свою зацікавленість і висловлювати своє бачення шляхів реалізації поставлених Президентом та Урядом завдань щодо вдосконалення сфери зовнішньоекономічної діяльності, виступаючи на конференції "Зовнішньоекономічна діяльність: нові шляхи партнерства бізнесу і влади "в рамках першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners, у ТПП України.

Він запевнив, що всі пропозиції будуть ретельно вивчені і використані при підготовці відповідних рішень Мінекономрозвитку і уряду.

"Ми активізували роботу з ТПП України, у зв'язку з приходом нового керівництва, тут наші завдання збігаються, оскільки одне із завдань Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, яку нам поставив Президент України, максимально можливо сприяти експорту наших товарів і послуг. Ми, найближчим часом, підпишемо робочий документ і спробуємо дати нове життя зовнішньоекономічної діяльності нашій державі, тому що Україна повинна бути сильною і процвітаючою", - заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов

Він зазначив, що співпраця між Мінекономрозвитку та Торгово-промисловою палатою України має давню історію, яка офіційно почалася з 2002 р., коли між двома організаціями було укладено Угоду про співпрацю. Після ініціативи Президента України у жовтні минулого року з реформування ТПП, взаємодія між Мінекономрозвитку і Палатою активізувалася. Сьогодні в Мінекономрозвитку створена робоча група з розробки концепції реформування ТПП України. В даний час в рамках її засідань відпрацьовано представлену Палатою "Концепцію подальшого розвитку ТПП України", вироблений ряд пропозицій до зазначеного проекту, які повніше відображають інтереси сторін в рамках державно-приватного партнерства. Зараз опрацьовується питання про створення постійно діючої робочої групи для оперативного вирішення питань співробітництва та координації діяльності з низки питань, в яких існує взаємний інтерес сторін.

Іншими словами, Мінекономрозвитку і ТПП України сьогодні активно відпрацьовують практичні механізми поглиблення взаємодії з метою виведення її на новий - більш високий рівень.