ua en ru

ПР планує звернутися до ВРЮ щодо рішень КААС, які були прийняті напередодні виборів, - Б.Колєсніков.

Партія регіонів планує сьогодні звернутися до Вищої ради юстиції з метою отримати правову оцінку рішенням Київського апеляційного адміністративного суду, які були прийняті в ніч з 16 на 17 січня 2010 р. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції нардеп від Партії регіонів Борис Колєсніков, передає кореспондент РБК-Україна. "Не вдасться 66-річному члену Центральної виборчої комісії (Анатолію Писаренку), якого вони, на жаль, людину заслужену, використовують для того, щоб зірвати виборчий процес - такого не буде. І нічні рішення суду - всьому будуть надані правові оцінки Вищої ради юстиції. Ми уже сьогодні звернемось (до Вищої ради юстиції)", - наголосив Б.Колєсніков.

Він також повідомив, що Партія регіонів своїм мітингом біля ЦВК України прагне висловити солідарність із "чесною позицією ЦВК". "За декілька останніх діб всі спроби, які дозволили би зірвати вибори, ЦВК відхилено", - підкреслив Б.Колєсніков.

Нагадаємо, раніше нардеп від Партії регіонів Владислав Лук'янов звернувся до суду щодо легітимності ЦВК. Він звертав увагу на досягнення А.Писаренком граничного віку перебування на держслужбі - 2 березня 2009 р. йому виповнилося 65 років, що відповідно до закону про ЦВК є підставою для дострокового припинення повноважень.