ua en ru

ПР заявляє про залякування своїх членів у Рівненській обл. активістами Євромайдану

Радикально налаштовані активісти Євромайдану чинять жорсткий тиск на членів Партії регіонів і їх сім'ї.

Радикально налаштовані активісти Євромайдану чинять жорсткий тиск на членів Партії регіонів і їх сім'ї. Про це йдеться в заяві заступника голови Рівненської міської організації ПР Алли Івойловой, повідомляє прес-служба ПР.

"В останні дні в Рівненській області радикально налаштовані активісти Майдану чинять жорсткий тиск на членів Партії регіонів і їх сім'ї в районних центрах і селах. Озброєні бітами молоді люди в масках вриваються в будинки керівників первинних партійних осередків, залякують людей, зокрема, вимагаючи надати їм списки членів первинок, а також списки партійців, які брали участь у так званому Антимайдані. В разі ненадання цих списків погрожують фізичною розправою і підпалами будинків. Такі випадки тільки протягом останньої доби мали місце, зокрема, в Березнівському та Зарічненському районах Рівненської області, а також у Радивилівському районі, де кілька днів тому вночі була здійснена спроба підпалу квартири керівника районної парторганізації.

У зв'язку з початком надання масованого тиску на партійців з боку радикально налаштованих учасників протестних акцій, окремими членами ради Рівненської обласної організації ПР було зроблено публічну заяву про припинення діяльності місцевих організацій ПР в області", - йдеться в повідомленні.

У той же час рівненські регіонали "рішуче засуджують дії екс-Президента України Віктора Януковича і його найближчого оточення, які призвели до національної катастрофи та непоправних наслідків - загибелі людей".

Крім того, наголошується, що подекуди правоохоронці ніяк не реагують на звернення членів ПР, а іноді партійці "не звертаються в міліцію, побоюючись, що молоді люди в масках, дізнавшись про звернення в міліцію зі скаргами на їх дії, відвідають приміщення партійців зі своїми погрозами знову, або вже не тільки з погрозами".

"Те, що зараз відбувається в містах, містечках і селах Рівненської області, інакше, як терором, назвати не можна. Закликаю всіх призначених міністрів-силовиків прийняти всі необхідні заходи для збереження життя і здоров'я громадян та забезпечення правопорядку на місцях. Прошу також негайно розібратися з фактами відсутності реагування на звернення громадян, які піддаються політичним переслідуванням з боку радикально налаштованих осіб", - заявила Івойлова.

Крім того, Івойлова закликала лідерів ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "Удару" і "Правого сектора" вплинути на своїх прихильників, активістів протестного руху, і переконати їх у неприпустимості надання будь-якого тиску на своїх співгромадян, які мають інші політичні уподобання.

"Закликаю також світове співтовариство звернути увагу на вчинення радикально налаштованими людьми самосуду, що сьогодні вказує на те, що ситуація в Україні залишається неконтрольованою, а життю і здоров'ю українських громадян загрожує реальна небезпека", - йдеться в заяві.