ua en ru

ПР: Співдоповідачі ПАРЄ високо оцінили кроки України щодо виконання її зобов'язань перед Радою Європи

Співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи привітали готовність України продовжувати діалог і високо оцінили кроки, які вона зробила для виконання своїх зобов'язань. Про це заявив народний депутат, член фракції Партії регіонів у Верховній Раді, віце-президент ПАРЄ Іван Попеску у п'ятницю, 18 травня, в кулуарах парламенту, передає прес-служба ПР.

На переконання депутата, нещодавні візити Президента України до РФ та прем'єр-міністра до Брюсселя надзвичайно важливі для України. "Ці візити, а також приїзд до України співдоповідачок Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи показали, що наша держава чітко дотримується зовнішнього курсу відповідно до закону про засади внутрішньої та зовнішньої політики", - наголосив Попеску.

Він нагадав, що вчора доповідачки Моніторингового комітету ПАРЄ зустрічалися з Президентом України. "Вони високо оцінили кроки, які влада зробила для виконання своїх зобов'язань перед Радою Європи, і вітали готовність продовжувати діалог. На даному етапі ми знімаємо той негатив з України, який був навмисне створений опозицією", - зауважив політик.

"У резолюції ПАРЄ № 1862 ("Функціонування демократичних інституцій в Україні") сказано, що Україна має внести й деякі зміни до законодавства, які передбачають зміни до Конституції. Так, окремі пункти резолюції, пов'язані з призначенням суддів, вимагають змін до Конституції. І вчора Президент своїм указом створив Конституційну асамблею, в рамках якої обговорюватимуться й ті питання, що будуть винесені на розгляд Верховної Ради для внесення відповідних змін", - зазначив парламентарій.

Нагадаємо, ПАРЄ на своєму засіданні 26 січня прийняла резолюцію про стан демократії в Україні. Головними пунктами в прийнятій резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні" є вимоги ПАРЄ про виключення з Кримінального кодексу статей, за якими були засуджені колишні державні чиновники, зокрема прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, а також можливість введення санкцій щодо України, якщо вимоги асамблеї щодо кримінального переслідування колишніх членів уряду не будуть виконані.