ua en ru

ПР "подумає" про євроінтеграцію України, - Єфремов

Партія регіонів "подумає" про європейську інтеграцію України. Про це заявив народний депутат, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не говорив, що ми проти європейської інтеграції, я сказав, що ми подумаємо над нашими подальшими діями. Що стосується євроінтеграції, то ми пройшли весь шлях, але ми хотіли б щось бачити з боку ЄС... Або нам кажуть приходити і звітувати, або ми держава, яка себе поважає", - заявив Єфремов.

Він зазначив, що сьогодні люди на сході України йому часто ставлять запитання про товари, які стоять на кордоні з Росією, про людей, яких не пускають на територію Росії, але в той же час з боку МВФ не звучать "позитивні сигнали про подальшу співпрацю, як і не звучать гарантії економічної підтримки України з боку ЄС".

"При цьому ми чуємо: випустимо ми когось чи ні... Але ми б хотіли почути щось від ЄС. Або це двостороння дорога, або рух на одній стороні", - зазначив Єфремов.

Разом з тим, Єфремов не виключає, що законопроект про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко може бути прийнятий ще до саміту у Вільнюсі на позачерговій сесії ВР.

"Робоча група працюватиме (над проектом закону про лікування ув'язнених за кордоном), у нас є ніч і півдня... В залежності від того, яка буде готовність, буде залежати і можливість зібратися на позачергову сесію", - заявив він