ua en ru

ПР підтримує проведення виборів мера Києва, - представник Януковича у ВР

Представник Президента України у Верховній Раді України, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявляє, що Партія регіонів ніколи не виступала проти проведення виборів мера Києва, проте він здивований тим, що ініціатива проведення дострокових виборів мера Києва не виходить від опозиції. Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання журналістів, могла б Партія регіонів в сьогоднішніх умовах піти на поступки в питанні проведення виборів мера в Києві, Мірошниченко відповів: "Я вважаю, що тут нам не треба говорити про поступки з боку Партії регіонів. Партія регіонів ніколи не заперечувала необхідність виборів Києві. Питання полягало лише в правовій площині. Ми зверталися до Конституційного суду України з тим, щоб визначити, яким чином нам організувати виборчий процес в Києві. Наші колеги з опозиції пропонували провести позачергові вибори у Київраду, КСУ сказав, що не можуть бути проведені такі вибори. Власне така дискусія триває, але ПР ніколи не заявляла, що Київ не повинен мати свого обраного мера або Київраду".

Водночас Мірошниченко зазначив, що серед обговорюваних на вчорашній зустрічі фракції ПР з представниками українського уряду питання проведення виборів піднімалось, але питання проведення дострокових виборів у Києві.

Також Мірошниченко повідомив, що поки не бачить ініціативи з боку опозиції щодо реєстрації постанови про проведення перевиборів.
"Я не розумію, чому ми у ВР багато говоримо про вибори і дуже мало робимо в правовій площині. У мене складається враження, що ті, хто говорять про необхідність виборів, не дуже в них зацікавлені", - підкреслив Мірошниченко.