ua en ru

ПР звинуватила чинну владу в залякуванні політичних опонентів на Донбасі

Партія регіонів (ПР) звернулася до чинної влади із закликом припинити правове свавілля на сході України. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою партії.

У документі наголошується, що "на Донбасі, замість повернення регіону до мирного життя, влада займається викраденнями і залякуванням своїх політичних опонентів".

У Партії регіонів заявили, що мер Красного Лиману Леонід Перебийніс став черговою жертвою викрадення представниками "добровольчих батальйонів".

До цього, згідно із заявою, викрадалися мер Луганська Сергій Кравченко, секретар Донецької міської ради Сергій Богачов, голова Артемівської міської організації Партії регіонів Олександр Шинкаренко та інші.

У Партії регіонів виступили з закликом до влади згадати про існування в Україні принципу верховенства права і наявності законодавчої бази, що регулює питання кримінально-процесуального характеру. "Презумпція невинуватості не повинна остаточно перетворитися в порожній звук. Як вже показувала практика, звинувачення проти викрадених на Донбасі людей, як правило, безпідставні та абсурдні", - підкреслюється в заяві.

Представники ПР вимагають негайно звільнити незаконно викрадених представників місцевого самоврядування.

Також ПР заявляє про намір підготувати спеціальну доповідь щодо ситуації в східних областях України, в якому увага буде звернена на систематичне порушення прав людини. "Доповідь буде поширений серед депутатів Європейського парламенту, а також направлений в ОБСЄ, ООН, Рада Європи та інші впливові міжнародні організації", - підкреслили в Партії регіонів.