ua en ru

ПР, Об'єднана опозиція, ВО "Свобода", "Опора" та ІА "Новий регіон" повідомляють про хакерські атаки на свої сайти

Партія регіонів (ПР), Об'єднана опозиція "Батьківщина", ВО "Свобода", громадянська мережа "Опора" та інформаційне агентство "Новий регіон" повідомляють про хакерські атаки на свої сайти, які відбуваються сьогодні, 28 жовтня, у день проведення голосування на виборах до Верховної Ради (ВР) України.

Так, у заяві від прес-служби ПР зазначено: "28 жовтня, починаючи з 13:00, опоненти ПР проводять системні атаки на офіційний сайт ПР. Їх мета - у найвідповідальніший момент, в день голосування, шляхом брудної провокації спробувати обмежити право доступу прихильників ПР та представників ЗМІ до достовірної і компетентної інформації про перебіг парламентських виборів".

"Сьогодні близько 14:00 перестали працювати сайт "Фронту Змін", персональні сайти Анатолія Гриценка, Юлії Тимошенко та Олександра Турчинова. Причина - масові DDOS-атаки", - у свою чергу повідомляє прес-служба представника Об'єднаної опозиції Анатолія Гриценка.

За повідомленням кореспондента РБК-Україна, на хакерські атаки також скаржиться прес-служба ВО "Свобода". За словами голови прес-служби Юрія Cиротюка, хакерські атаки розпочалися ще два тижні тому, і в останній тиждень кількість атак лише за один день збільшилась у 45 разів. Якщо раніше атаки здійснювались в основному з-за кордону у тому числі з Китаю, Індії та США то остання атака відбувалась з України.

Також повідомляє про DDOS-атаки прес-служба громадянської мережі "Опора": "Активісти мережі звернулися у технічну підтримку нашого хостингу. Там повідомили, що хостинг піддається DDos-атакам. На даний момент "Опора" вирішує цю проблему, та оперативно перевозить всю важливу інформацію на інший хотсинг".

Скаржиться на хакерські атаки й російське інформаційне агентство "Новий регіон": "Сайт російського інформаційного агентства "Новий регіон" піддався хакерській атаці в день парламентських виборів в Україні, хід яких активно висвітлювало видання, критикуючи владу... Потужна DDos-атака почалася приблизно о 4:00 ранку в неділю, напередодні відкриття виборчих дільниць в Україні".

Нагадаємо, інформаційне агентство РБК-Україна сьогодні, 28 жовтня, із самого ранку також відбиває DDoS-атаки на свій сайт www.rbc.ua. Атаки почалися сьогодні вранці і з різним ступенем інтенсивності тривають досі. Вранці сайт деякий час працював із затримками.

Читайте також: Сайт РБК-Україна з ранку продовжує відбивати DDoS-атаки