ua en ru

ПР ініціює обговорення заборони будь-яких маскировок на мітингах, - нардеп

Партія регіонів ініціює обговорення заборони будь-яких маскировок на мітингах. Про це на брифінгу заявила народний депутат Олена Бондаренко (ПР), передає кореспондент РБК-Україна.

"Очевидно, у нас в суспільстві назріла ініціатива, і я буду обговорювати її зі своїми колегами... які опозиційні нам, чи не варто заборонити будь-які маскувальні механізми під час проведення мирних акцій протесту. Ці люди... приховують свої обличчя... (оскільки) розуміють, що роблять правопорушення... і бояться і хочуть піти від відповідальності. Я вважаю, що таким людям не можна давати жодного шансу втекти від відповідальності за вчинене правопорушення, або злочин", - заявила Бондаренко.

Вона також заявила, що учасники вчорашніх мітингів під парламентом, які закидали снігом жінок-депутатів з фракції Партії регіонів мають бути засуджені до чотирьох років позбавлення волі.

"Що стосується кримінальної відповідальності, коли знайдуть цих людей, їм загрожує частина друга за статтею "хуліганство", це позбавлення волі до 4-ех років. Ми не залишимо це просто так. Ми будемо вимагати від правоохоронних органів покарання цих людей... інакше кожен може дозволити собі обходитися так з будь-яким незалежно від статусу, незалежно від статі, незалежно від професії з тими людьми, які мирно ходять вулицями... навіть у денний час", - зазначила Бондаренко.

На її думку, "повна відповідальність за тих людей, які організували цей мітинг, лежить на лідерів опозиції".
"Це був не одиничний випадок вчора на нібито мирних акціях протесту. Це був всього лише один інцидент - акт агресії та насильства... журналістів, які не підтримали акцію протесту, закидали яйцями і ... коли людей, які були переодягнуті в якихось зайців облили кислотою і один з них просто потрапив у лікарню. Якщо у нас опозиція дозволяє проводити такі акції... це говорить про те, що з демократією у них немає нічого спільного", - повідомила Бондаренко.

Читайте також: Нардеп від ПР отримала черепно-мозкову травму, відкрито кримінальну виробництво.