ua en ru

ПР домовилася з Тігіпком про призначення представників "Сильної України" заступниками голів 15 ОДА, - джерело

Згідно з домовленостями керівництва Партії регіонів з Сергієм Тігіпко, представники "Сильної Україна" (СУ) будуть призначені заступниками голів 15 обласних державних адміністрацій (ОДА). Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна" з посиланням на власні джерела.

Також, повідомляє видання, лідерові "Сильної Україна" обіцяний пост заступника голови Партії регіонів. Крім того, розглядається його кандидатура на посаду керівника виборчого штабу "регіоналів" на виборах до Верховної ради. "Передбачається, що на цій посаді Тігіпка буде публічною особою. Відповідати за касу і апаратну роботу будуть інші люди", - повідомив виданню високопоставлене джерело в ПР. Обізнані з ходом переговорів співрозмовники також стверджують, що 15 керівникам обласних організацій СУ обіцяні посади заступників голів обласних державних адміністрацій.

Зокрема, в понеділок в Запорізькій області на цей пост повинен бути призначений глава запорізької обласної організації "Сильної Україна" Андрій Гамов.

Президент центру "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що Тігіпко розглядає Партію регіонів як тимчасову площадку. "Сергію Тігіпку, як будь-якій людині, у якої є гроші, доводиться йти з владою на компроміс.

Не здивуюся, якщо через якийсь час він створить нову партію з тими ж людьми, які зараз перебувають в" Сильної Україна "", - сказав експерт. "Для Сергія Тігіпка об'єднання з Партією регіонів - це місце в п'ятірці виборчого списку та статусне місце в президентській команді. Чи зможе він претендувати на посаду прем'єр-міністра, покажуть результати виборів в Раду", - зазначив у розмові з директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов .

Нагадаємо, що вчора лідер партії "Сильна Україна" (СУ), віце-прем'єр Сергій Тігіпко оприлюднив прощальне відеозвернення до однопартійців. Напередодні суботнього з'їзду, на який планується винести питання про ліквідацію політичної сили, пан Тігіпко закликав членів СУ вступати в Партію регіонів.