ua en ru

Дозволити Греції вийти з єврозони було б політичною помилкою,- Меркель

Дозволити Греції вийти з єврозони було б величезною політичною помилкою. Таку думку висловила канцлер Німеччини Ангела Меркель в ексклюзивному інтерв'ю BBC.

Глава німецького уряду наголосила, що ФРН зробить все можливе, щоб не допустити скорочення кількості країн-учасниць зони євро. Меркель уточнила, що влада Греції також має намір залишитися в її складі. "У Греції є значні слабкості, але вона намагається подолати їх", - підкреслила вона.

Німецький канцлер висловилася і щодо ситуації з фінансовою допомогою Греції. За її словами, надалі охопленої кризою країні кредити не потрібні, тому що останній транш у розмірі 130 млрд євро здатний підтримувати грецьку економіку до 2014 р. Відзначимо, що частка ФРН в наданні фінансової допомоги виявилася найбільшою, що викликало невдоволення серед німецького населення.

У той же час Меркель попередила, що європейським країнам слід обережніше поводитися з витратами, які останнім часом нерідко перевищують доходи. "Жодна держава не може жити не по коштах", - сказала вона, схвально відгукнувшись про проведену у Великобританії програмі суворої економії.