ua en ru

Бойовики за добу випустили по Авдіївці близько 110 мін, - Міноборони

Бойовики за добу випустили по Авдіївці близько 110 мін, - Міноборони Фото: військові ЗСУ на Донбасі

На Донецькому напрямку бойові дії тривали майже цілодобово

За минулу добу по позиціях Збройних Сил України поблизу Авдіївки Донецької області бойовики випустили близько 110 мін різних калібрів. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України.

Повідомляється, що на Донецькому напрямку бойові дії тривали майже цілодобово. Найбільш напружена ситуація спостерігалася на ділянці фронту Кам'янка - Авдіївка - позиція "Шахта Бутівка".

"В районі Авдіївки окупанти провели кілька збройних провокацій з легкого озброєння і мінометів. З 18 годин до опівночі бойовики активізували вогонь своїх мінометних розрахунків по позиціях українських військових в районі міста. Ворог також застосовував гранатомети різних систем і озброєння БМП. Всього за цей проміжок часу по позиціях ВСУ поблизу Авдіївки було випущено близько 110 мін різних калібрів", - зазначив Мотузяник.

На Маріупольському напрямку вчора зафіксовано 29 обстрілів з боку ворога, зокрема - 4 з важкого озброєння. Бойові дії тривають на ділянці фронту Павлопіль - Широкіно. Близько 11:00 бойовики провели мінометно-артилерійський обстріл Гнутово.

Мотузяник також зазначив, що на Луганському напрямку за минулу добу сталося 9 обстрілів. Між 4 і 7 годинами ранку бойовики здійснили по одному обстрілу Новотошківки, Новозванівки і Троїцького. Крім короткого снайперського обстрілу Валуйського, що стався відразу після полудня, на всій лінії розмежування було тихо до самого вечора.

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців отримали поранення", - додав спікер Міноборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли з "Градів" позиції ВСУ біля Опитного.