ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Васильковом: є небезпека повторних вибухів, - Шкіряк

Пожежа на нафтобазі під Васильковом: є небезпека повторних вибухів, - Шкіряк Фото: Зорян Шкіряк

Рятувальники та техніка відведені з епіцентру загоряння

На території палаючої нафтобази "БРСМ-нафта" у Васильківському районі Київської області зберігається небезпека повторних вибухів. Про це у своєму Facebook повідомив радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Пожежа триває. В даний час, рятувальники та техніка відведені з епіцентру спалаху вогню, оскільки зберігається небезпека повторних вибухів. Голова ДСНС Микола Чечоткін з ночі знаходиться разом з пожежниками. Рятувальники роблять все можливе для локалізації пожежі та подальшої ліквідації наслідків вибуху", - повідомив Шкіряк.

За його словами, в результаті пожежі втрачено кілька одиниць пожежно-рятувальної техніки. "На жаль, можуть бути жертви серед бійців пожежно-рятувальних загонів. Поки що не має зв'язку з трьома рятувальниками. Шестеро бійців ДСНС, з різними ступенями опіків доставлені в лікарні", - зазначив радник глави МВС.

Однією з причин масштабноі пожежі і потужного вибуху на нафтобазі "БРСМ - нафта" під Васильковим, можуть бути грубі пору...

Posted by Зорян Шкиряк on 9 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив про потужний вибух на нафтобазі під Києвом і кількох загиблих пожежників, не уточнюючи їх кількості. "Вибух на нафтобазі під Васильковим. Гігантський. Загинули пожежники... ДСНС стягує все, що є. По тривозі піднято Нацгвардія. Працюємо", - повідомив міністр.

Как ранее сообщалось, за фактом пожежі міліція порушила справу за ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України. "Одна з можливих причин пожежі - технічна, при роботі з нафтопродуктами. Працівники міліції проводять всі необхідні заходи для з'ясування причин і обставин події. Ведеться досудове розслідування", - сказано в повідомленні прес-служби МВС України. А прес-служба компанії "БРСМ-Нафта" в свою чергу заявила, що, згідно офіційної позиції компанії, причиною пожежі є підпал.