ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом виникла через нелегальне виробництво нафтопродуктів, - експерт

Пожежа на нафтобазі під Києвом виникла через нелегальне виробництво нафтопродуктів, - експерт Фото: Пожежа на нафтобазі

Пожежа на нафтобазі під Києвом пов'язана з виробництвом там неякісного палива. Такої думки дотримується президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук.

"Нафтобаза, яка загорілася, належить компанії "БРСМ" колишнього міністра енергетики, близького до Віктора Януковича, Едуарда Ставицького. Діяльність цієї компанії сама по собі є диверсією по відношенню до України. Вона багато років поспіль поставляє неякісні нафтопродукти. Саме змішування непоєднуваних і заборонених елементів і призвело до загоряння", - упевнений Косянчук.

За його словами, багато років підряд цю компанію намагалися перевірити на предмет незаконної діяльності, але вона кожен раз, завдяки своїм зв'язкам у владі, домагалася заборони на перевірки.

"Сподіваюсь, зараз її діяльністю займуться всерйоз, - зазначив президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України". - Дивно чому компанія, яка при Януковичі зростала на корупційних грошах і несплаті податків ще нормально себе почуває і далі займається бодягою і несплатою податків".

Нагадаємо, що 1 людина загинула і 14 були травмовані в результаті вибуху і пожежі на території нафтобази в селі Крячки Київської області. Міністерство екології та природних ресурсів рекомендує мешканцям території, прилеглої до епіцентру пожежі на нафтобазі в Київській області, залишити її.