ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом горять ще 3 цистерни

Пожежа на нафтобазі під Києвом горять ще 3 цистерни Фото: пожежа не нафтобазі під Києвом

Досі немає зв'язку з одним пожежним

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом продовжують горіти ще 3 цистерни, пожежники готуються до нової пінної атаки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 18 годину. 10 червня рятувальники загасили дві ємності. Загалом, з ранку 10 червня ліквідовано пожежу на 3 ємностях з 6. Зараз йде охолодження 3 цистерн, які горять. Готуються майданчики для гасіння полум'я", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що для гасіння вогню залучаються пожежні танки Міноборони та пожежний потяг.

"Найближчим часом ми плануємо провести ще одну пінну атаку. Будемо працювати цілодобово і вночі теж. Поки крім 3 цистерн, на всій території нафтобази є чимало місць, де горять 40 - і 60-тонні ємності. Саме тому сильне задимлення ще зберігається", - зазначив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він повідомив, що до ліквідації пожежі наразі задіяні близько 100 рятувальників і 6 одиниць техніки. Постійно здійснюється ротація особового складу і техніки.

Чечоткін також повідомив, що досі немає зв'язку з одним співробітником "Укрзалізниці", пожежним пожежного поїзда. Поки його тіло не було знайдено, тривають пошуки.

У Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. Вчора і сьогодні на нафтобазі сталася низка вибухів. Всього в результаті пожежі на нафтобазі загинуло 4 особи та постраждало 12. Гасіння пожежі триває досі.