ua en ru

Пожежа в таборі "Вікторія": порушено 6 справ, причина пожежі не встановлена

Пожежа в таборі "Вікторія": порушено 6 справ, причина пожежі не встановлена Фото: на місці пожежі у таборі "Вікторія" (facebook.com/Поліція Одеської області)

В результаті пожежі 16 вересня 2017 року загинули троє дітей

Слідство щодо пожежі в таборі "Вікторія" в Одесі під час якого 16 вересня 2017 року загинули троє дітей триває відразу по декількох напрямках і по шести кримінальних справах. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів заступник начальника відділу процесуального керівництва прокуратури Одеської області, старший процесуальний керівник Олег Хорсуненко.

За його словами, відкрито провадження стосовно директора табору Петроса Саркісяна, стосовно старшого вихователя Наталії Янчик - вона як єдиний працівник з вищою освітою підписувала акти про пожежну безпеку. Він зазначив, що жінка співпрацює зі слідством, і її свідчення дають можливість зрозуміти, як насправді працював табір і за які порушення повинно відповідати керівництво.

Крім того, поліція розслідує економічне провадження щодо можливого привласнення та розтрати державних коштів, виділених на реконструкцію "Вікторії" в 2015-2016 роках.

"У цьому виробництві підозрюваних поки немає, але там проводяться експертизи. Зокрема економічна, яка встановлює рух коштів, і експертиза по горючості. Вона встановлює, чому так швидко сталося займання і горіння табору. Ці причини встановлюються", - пояснив Хорсуненко.

Він повідомив, що четверте виробництва щодо використання коштів місцевого бюджету, зокрема - на зарплату працівникам табору "Вікторія". Частково ці кошти привласнювалися керівництвом, але оголошувати підозру прокуратура планує наприкінці березня, коли в цьому виробництві буде закінчена експертиза.

П'яте провадження відкрито за фактом порушення правил пожежної безпеки іншими особами. У рамках справи слідство проводила ексгумацію тіл трьох загиблих дівчаток, за нього поліція встановлює, хто вимикав сигналізацію, хто повинен був виконувати правила пожежної безпеки, але не виконував їх.

І остання шоста справа відкрита стосовно екс-заступника мера Одеси Зінаїди Цвірінько. За його словами, її прокуратура підозрює в недбалості.

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси 28 березня обрав запобіжний захід інспектору ГУ ДСНС в Одеській області у справі про пожежу в таборі "Вікторія" у вигляді нічного домашнього арешту, а також відсторонив його від посади терміном на 60 діб.