ua en ru

Пожежа у таборі "Вікторія": суд обрав запобіжний захід інспекторові ДСНС

Пожежа у таборі "Вікторія": суд обрав запобіжний захід інспекторові ДСНС Фото: на місці пожежі в таборі "Вікторія" (facebook.com/Поліція Одеської області)

Інспектор залишиться під домашнім арештом та відсторонений від посади на 60 днів

Київський районний суд Одеси у середу, 28 березня, обрав запобіжний захід інспекторові ГУ ДСНС у Одеській області у справі щодо пожежі в таборі "Вікторія" у вигляді нічного домашнього арешту, а також відсторонив від посади строком на 60 діб. Про це повідомила прес-служба суду.

Сторона обвинувачення стверджує, що інспектор знав про порушення правил пожежної безпеки у таборі та можливі наслідки, проте не підготував та не склав відповідний рапорт, з яким мав би звернутися до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення роботи комплексу "Вікторія".

Крім того, він не вжив заходів, для приведення стану об’єкту у відповідність із правилами пожежної безпеки.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Сторона захисту заявила відвід прокурору, проте суд, розглянувши клопотання, відмовив у його задоволенні через необґрунтованість.

Наступне судове засідання призначено на 14:00 29 березня 2018 року.

Нагадаємо, під час пожежі в таборі "Вікторія" в ніч на 16 вересня 2017 року загинули троє дітей.

Прокуратура Одеської області 28 лютого 2018 року скерувала до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт щодо директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.