ua en ru

Пожежа під Чорнобилем: свіжі фото

Пожежа під Чорнобилем: свіжі фото Пожежу під Чорнобилем локалізовано.

На даний момент пожежу локалізовано

В районі с. Ковшиловка та смт Поліське, які знаходяться в чорнобильській зоні відчуження, на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" пожежа охопила близько 130 га землі.

Згідно з повідомленням першого заступника голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Олега Мельчуцкого кореспонденту РБК-Україна, що вже локалізовані 4 з 6 вогнищ загоряння.

"станом на 16:30 відбувається гасіння 6 вогнищ на загальній площі 110 га. За 4 вогнищ вдалося локалізувати, по двом найближчим часом", - зазначив чиновник.

До гасіння пожежі було залучено 24 одиниць техніки та 117 осіб, у тому числі 13 одиниць техніки та 82 людини особового складу від Держнс.

Крім того, прес-секретар Держнс Віторія Рубан повідомила РБК-Україна, що радіаційний фон в зоні пожежі знаходиться в межах норми.

"Немає загрози перекидання вогню ні ліс, ні на Чорнобильську станцію. Це близько Поліського і до Чорнобильської станції тут досить велика відстань... Зараз триває гасіння площі приблизно 110 га, розповсюдження вогню немає", - підкреслила Рубан.

Фото: прес-служба ДержНС