ua en ru

Пожежа в Балаклії: ДСНС повідомило про ситуацію в місті

Пожежа в Балаклії: ДСНС повідомило про ситуацію в місті Фото: Балаклія (twitter.com/MVS_UA/)

Евакуйоване населення повернулось до міста

До Балаклії (Харківська область) після пожежі на території військового арсеналу почало повертатись населення міста, котре було евакуйоване внаслідок надзвичайної події. Про це йдеться у повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій станом на 15:00 в п'ятницю, 4 травня.

"Знято обмеження руху автотранспорту. Евакуйоване населення повернулося до місць проживання", - зазначено у повідомленні.

Також ДСНС інформує, що наразі у Балаклії залишається незначне тління двох окремих осередків загорання. Вибухів боєприпасів не спостерігається. В межах технічної зони проводиться гасіння трьома пожежними танками ЗСУ, заправку водою яких здійснюють підрозділи ДСНС, задіяно 2 машини ІМР.

"Діє тимчасова заборона використання повітряного простору у радіусі 30 км і висотою 6 тис. метрів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше начальник озброєння Збройних сил України Микола Шевцов повідомив, що пожежа в Балаклії могла статися з кількох причин. Перша - загоряння сухої трави на ділянці технічної території, яка не була очищена від боєприпасів. Друга - це потрапляння іскри від вихлопної труби пожежного танка. Також могла бути дія зовнішніх променів на боєприпаси, що спровокувало їх займання.

Додамо, що на сьогоднішній день від посадових обов'язків не відсторонений ніхто, але призначено службове розслідування за результатами якого можливі звільнення.

Пожежа на технічній території військового арсеналу виникла вдень 3 травня. Жертв і постраждалих в результаті події немає. Органи місцевого самоврядування розгорнули 7 евакуаційних пунктів, за своїм бажанням були евакуйовані 246 осіб.