ua en ru

Поява Медведчука на переговорах без згоди Києва була б неможливою, - Лавров

На мирних консультаціях у Донецьку Віктор Медведчук з'явився з ініціативи Петра Порошенка і за згодою інших учасників процесу. Про це повідомив глава МЗС Російської федерації Сергій Лавров в інтерв'ю програмі "Вести в субботу" на каналі "Росія".

"Медведчук отримав статус посередника і після зустрічей з президентом України попрямував на південний схід, де став узгоджувати параметри та умови контакту для консультацій", - розповів Лавров.

Він підкреслив, що поява Медведчука на переговорах без згоди Києва була б неможливою. "Безумовно, без згоди Києва тут навряд чи про щось можна було вести мову. Він перебуває в хорошому контакті і з нами, він добре відомий в Росії. У нього хороші зв'язки майже з усіма політичними силами України. Думаю, Медведчук - та фігура, яку необхідно підтримувати", - сказав керівник МЗС Росії.

Нагадаємо, 23 червня і 27 червня в Донецьку відбулося засідання тристоронньої контактної групи у форматі Україна-Росія-ОБСЄ щодо реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

У консультаціях брали участь також представники Луганської та Донецької народних республік, лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, народний депутат України Нестор Шуфрич, екс-президент України Леонід Кучма.