ua en ru

З'явилося відео знесення наметового містечка під Радою

З'явилося відео знесення наметового містечка під Радою Фото: розгін наметового містечка під ВР (НПУ)

Демонтаж наметів супроводжувався численними сутичками й затриманнями

З'явилося відео знесення правоохоронцями наметового містечка під Верховною Радою в Києві, яке відбулося вранці 3 березня 2018 року. Про це повідомляє Insider.

Як видно з відео, демонтаж наметів під будівлею парламенту супроводжувався сутичками між представниками Національної гвардії та Національної поліції з одного боку і мешканцями містечка з іншого боку.

На ролику також видно моменти затримання активістів правоохоронцями та власне знесення наметів. Події під Радою також супроводжувалися пожежами в містечку: горіли шини і різне побутове начиння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці вранці 3 березня 2018 року знесли наметове містечко активістів біля будівлі Верховної Ради в Києві. Унаслідок демонтажу постраждало щонайменше пятеро людей, близько 50 активістів було затримано.

За даними Нацполіції, слідчі дії в наметовому містечку під Радою проводилися в рамках двох кримінальних проваджень, одне з яких відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), а інше - щодо подій 27 лютого 2018 року біля стін ВР.