ua en ru

Підвищені пенсії та зарплатні для бюджетників будуть виплачені на початку жовтня, - Яценюк

Підвищені пенсії та зарплатні для бюджетників будуть виплачені на початку жовтня, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Доплата до пенсії буде здійснена4 жовтня, підвищені заробітні платні для бюджетників очікується в першій декаді жовтня

Підвищені пенсії та зарплатні для бюджетників будуть виплачені на початку жовтня. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у неділю, 20 вересня, у черговому випуску "10 хвилин з прем'єр-міністром".

"Доплата до пенсії, яка нараховується з 1 вересня поточного року, буде здійснена в жовтні. З 4 жовтня українські пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень", - сказав він.

Щодо працівників бюджетної сфери, Яценюк нагадав, що вони вже отримала авансові виплати, тому підвищені заробітні платні для бюджетників будуть виплачені в першій декаді жовтня.

"Центральний бюджет дає свою суму коштів, місцеві бюджети мають також необхідну суму коштів для забезпечення 100%-ї виплати всіх підвищених соціальних стандартів, про що Кабінет Міністрів України вже прийняв відповідне рішення", - підкреслив Яценюк.

Окрім того, Яценюк нагадав, що Верховна Рада конституційною більшістю голосів підтримала план реструктуризації і списання боргів, запропонований Урядом України, що за словами Яценюка, дає можливість Україні списати 3,6 мільярда доларів боргів перед приватними кредиторами.

"Це дає можливість Україні зекономити близько 5 мільярдів доларів на виплаті процентів до 2040 року і не виплачувати тіло кредиту протягом найближчих чотирьох років. Це дає можливість Україні почати стабілізацію фінансово-економічної ситуації в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, Яценюк пообіцяв підвищення соціальних стандартів з 1 вересня.