ua en ru

Підвищення тарифів на електроенергію пов'язано з вимогами МВФ, - Медведчук

Команда політиків, яка за рік не змогла провести жодної реформи, яка обдурила очікування українців і завела країну в глухий кут, не має морального права керувати країною. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик нагадав, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) прийняла рішення знову підняти тарифи на електроенергію. "З 1 квітня 2015 р. до березня 2017 р. вони зростуть в середньому в 3,5 рази. Підвищення пройде в п'ять етапів", - зазначив він.

За словами Медведчука, варто враховувати, що план по зміні тарифів, узгоджений з МВФ, швидше за все, розрахований на курс нацвалюти в межах 20-22 грн/дол., який закладено в бюджеті на поточний рік.

Проте, лідер "Українського вибору" сумнівається, що такі заходи дозволять збільшити надходження до держбюджету. "Доведене до крайньої бідності населення навіть при наданні субсидій навряд чи зможе оплачувати комунальні послуги. Крім того, чиновники вже анонсували нове підвищення тарифів на газ та опалення. Навіть за найскромнішими підрахунками, після обіцяних підвищень щомісячні платежі за послуги ЖХГ в сумі в 1-2 тис. грн можуть стати реальністю вже найближчим часом", - підкреслив він.

Медведчук зазначає, що підвищення тарифів пов'язане з умовами МВФ для надання чергового кредиту. "Іншими словами, щоб МВФ надав Україні кредит, який влада спрямує на погашення старих боргів і який доведеться з часом віддавати з відсотками, вже сьогодні мільйони українців повинні затягнути паски", - резюмував він.