ua en ru

Підвищення суми компенсації за Brexit ускладнить переговори між ЄС і Британією

Підвищення суми компенсації за Brexit ускладнить переговори між ЄС і Британією Фото: підвищення ЄС суми компенсації за Brexit ускладнить переговори

Financial Times опублікував статтю про те, що ЄС може вимагати платіж від Британії у 2019 році на суму у 100 млрд євро

Переговори щодо Brexit між Великобританією та Європейським союзом ускладняться, якщо ЄС збільшить суму компенсації, яку Британія повинна виплатити за вихід зі складу союзу, передає Reuters.

Повідомляється, що за кілька годин до того, як Мішель Барньє, який очолює переговори з боку ЄС, повинен був дати більш детальну інформацію про позицію ЄС щодо компенсації, Financial Times опублікував статтю про те, що ЄС може запросити авансовий платіж від Британії у 2019 році на суму до 100 млрд євро (110 млрд доларів).

Така сума викликала негайне заперечення з боку британського секретаря з Brexit Девіда Девіса.

Раніше Європейська Комісія оцінювала компенсацію у 60 мільярдів євро. Один з високопоставлених представників ЄС, який брав участь у підготовці до переговорів, заявив, що не чув про суму у 100 млрд євро. Хоча, за його словами, ряд приватних підрахунків містив у собі таку і навіть більшу суму.

Нагадаємо, раніше Financial Times повідомив, що на вимогу Франції та Німеччини, Євросоюз підвищив для Британії суму компенсації за Brexit до 100 млрд євро.