ua en ru

Споживання м'яса на травневі свята зменшать 40% населення, - УКАБ

Споживання м'яса на травневі свята зменшать 40% населення, - УКАБ Фото: споживання м'яса зменшать

При цьому шашлики залишаться важливим атрибутом святкування

Споживання м'яса на травневі свята зменшать 40% населення, однак м'ясо і шашлики залишаться важливим атрибутом святкування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Як зазначається, майже половина міських жителів не будуть обмежувати себе у м'ясі і купувати стільки ж, скільки і в минулому році. У середньому, під час травневих свят респонденти планують спожити близько 700 грам в розрахунку на людину. Найбільш популярним видом м'яса буде свинина, якій віддадуть перевагу майже 70% опитаних, 41% будуть купувати курятину, і тільки 16% громадян - телятину. На м'ясо міські жителі збираються витратити в середньому 297 гривень. Більшість купленого м'яса, а саме 74% передбачено для шашлику, а 21% буде використано для приготування на грилі.

"Що стосується цін, то перед святами очікується незначне підвищення вартості свинини - на 2-3%, вартість м'яса птиці залишиться практично без змін, ціни на яловичину будуть стабільними, проте через деякий час вони можуть знизитися на 0,5-1% . Порівняно з минулим роком, ціни на м'ясо в Україні підвищилися на 55-60%, що пояснюється девальвацією гривні, зростанням собівартості виробництва і підвищенням витрат на логістику", - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.

Нагадаємо, охороняти правопорядок на травневі свята будуть 42 тис. правоохоронців.