ua en ru

Споживання газу в Запорізькій області скоротилося на 10%

У Запорізькій області за 6 місяців 2016 року обсяг розподілу газу зменшився на 10% порівняно з відповідним періодом минулого року. З цієї причини "Запоріжгаз" недоотримала 19 млн грн виручки, закладеної в тариф на розподіл, заявили в прес-службі компанії.

Наголошується, що з початку року, станом на 1 липня 2016 року всіма категоріями споживачів Запорізької області було спожито 586, 04 млн куб. м газу, що на 10% менше порівняно з відповідним періодом минулого року. Промисловість зменшила використання газу на 11%, тобто зменшення склало 25, 34 млн куб. м.

Інші категорії - теплопостачальні підприємства, бюджетна сфера та побутові споживачі - в загальному скоротили споживання на 41,43 млн куб. м, зазначили в прес-службі.

"За результатами I півріччя 2016 року ми змушені говорити про падіння обсягів споживання газу, особливо в промсекторі. Зменшення споживання газу промисловими споживачами, які єдині, хто платить за розподіл природного газу "живими" грошима, негативно позначається на фінансовому становищі компанії. Вже сьогодні ми недоотримали майже 20 млн грн тарифної виручки", - констатує фінансовий директор "Запоріжгазу" Володимир Глушок.