ua en ru

Споживання газу у Дніпрі скоротилось на 9%

Споживання газу у Дніпрі скоротилось на 9% Споживання газу у Дніпрі скоротилось на 9%

З початку 2016 року у Дніпрі та Дніпропетровському районі споживання газу, а також пов'язане з цим транспортування та розподіл блакитного палива, скоротилися на 9,2%, через що ПАТ "Дніпрогаз" недоотримало 34,4 млн грн запланованої тарифної виручки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Дніпрогазу".

Станом на 01.09.2016 р., ПАТ "Дніпрогаз" протранспортувало 476,2 млн куб. м природного газу, що на 9,2% (-43,9 млн куб. м) менше, ніж за аналогічний період 2015 року. Це сталось через скорочення споживання газу, яке зафіксовано серед майже усіх категорій споживачів. Так, населення зменшило споживання на 14,7% (-29,2 млн куб. м), теплопостачальні підприємства – на 7,7% (-9,8 млн куб. м), промислові – на 3% (-5,4 млн куб. м).

У компанії запевняють, що зменшення тарифних надходжень разом із суттєвим підвищенням цін на основні матеріали та обладнання, необхідні для здійснення виробничої діяльності, спричиняють гостру нестачу ресурсів для забезпечення якісного постачання газу споживачам.

"Негативна динаміка обсягів транспортування газу тягне за собою зменшення тарифної виручки, що в свою чергу негативно позначається на фінансуванні регламентних робіт з обслуговування газопроводів і забезпечення поточної діяльності підприємства", – пояснює голова правління ПАТ "Дніпрогаз" Світлана Пікінер.