ua en ru

Споживачі Харківської області заборгували за доставку газу близько 64 млн гривень

Споживачі Харківської області заборгували за доставку газу близько 64 млн гривень Газовий вентиль (УНІАН)

Станом на 1 вересня, заборгованість клієнтів за послуги розподілу газу перед АТ "Харківгаз" складає 63,6 млн гривень. В той же час, борг компанії перед Оператором ГТС становить 6,4 млн гривень. Це майже в 10 раз менше заборгованості споживачів перед АТ "Харківгаз".

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Найбільший розмір заборгованість за доставку газу накопичили побутові споживачі. На початок вересня, борг домоволодінь Харківської області за отримані послуги становить 29,3 млн гривень. Друга значна категорія боржників – це теплопостачальні компанії, які не оплатили за доставку газу 28,5 млн гривень.

"В поточному році на рівень розрахунків газорозподільних компаній з Оператором ГТС суттєво вплинула складна економічна ситуація та мораторій на застосування штрафних санкцій до боржників, введений урядом на час пандемії COVID-19. Деякі споживачі сприйняли мораторій, як дозвіл не оплачувати житлово-комунальні послуги. Хоча, під час дії карантину вимоги до своєчасної і повної оплати не були скасовані законодавством", - йдеться у повідомленні.

За місяць до початку опалювального періоду АТ "Харківгаз" просить своїх клієнтів не накопичувати борги та своєчасно оплачувати послуги доставки газу. Від цього залежить стабільна робота газорозподільної системи, стале проходження опалювального сезону та своєчасні розрахунки з Оператором ГТС.