ua en ru

Втрати British Airways через комп'ютерний збій можуть скласти 190 млн доларів, - експерти

Втрати British Airways через комп'ютерний збій можуть скласти 190 млн доларів, - експерти Фото: British Airways

Кожному пасажиру планується виплатити компенсацію в розмірі від 225 до 540 фунтів стерлінгів

Втрати найбільшої британської авіакомпанії British Airways внаслідок збою у комп'ютерній системі Sky можуть скласти більше 150 млн фунтів стерлінгів (190 млн доларів) з урахуванням виплати кожному пасажиру компенсації у розмірі від 225 до 540 фунтів стерлінгів. Про це передає газета The Times, посилаючись на експертів.

Відзначається, що через глобальний збій у роботі комп'ютерної системи в минулі вихідні авіакомпанія скасувала або відклала понад 1 тисячу рейсів. У British Airways запевнили, що 29 травня авіаперевізник повністю виконає графік магістральних польотів і "дуже значну частину польотів малої протяжності".

Нагадаємо, авіакомпанія British Airways 27 травня 2017 року скасувала всі рейси з лондонських аеропортів Хітроу та Гетвік через "системну помилку". Пасажирам рекомендували не приїжджати в аеропорти через "надзвичайні пробки" в терміналах.

Генеральний директор авіакомпанії British Airways Алекс Круз назвав причиною масштабного комп'ютерного збою мереж компанії, через який 27 травня були скасовані всі рейси перевізника з двох лондонських аеропортів, "проблему з подачею електроенергії". Він зазначив, що "немає ніяких доказів, що це могла бути хакерська атака".