ua en ru

Потенційні партнери Меркель по коаліції обурені можливим шпигунством з боку США

Лідери другої за величиною в країні Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) виражають невдоволення можливим фактом прослуховування мобільного телефону канцлера Ангели Меркель американськими спецслужбами, повідомляє Reuters.

Так, голова СДПН Зігмар Габріель заявив, що "тепер не може бути й мови про будь-яку угоду щодо вільної торгівлі з США". Варто відзначити, що в даний момент в активній фазі знаходяться переговори СДПН з християнськими демократами Ангели Меркель про створення урядової коаліції.

Зі своїм однопартійцем згоден голова комісії парламентського контролю Бундестагу, член СДПН Томас Опперман. "Той, хто прослуховує канцлера, прослуховує і наших громадян. Історія з АНБ не закінчена. В першу чергу необхідно ще з'ясувати всю ситуацію", - заявив він в своєму твіттер-акаунті.

Раніше повідомлялося про те, що уряд ФРН отримав інформацію про можливе прослуховування спецслужбами США мобільного телефону федерального канцлера Ангели Меркель. На тлі цієї новини посол США в Німеччині Джон Емерсон був викликаний в німецьке МЗС для обговорення цього питання.