ua en ru

Потенціал врожаю цукрового буряку 2011 р. буде стримувати зростання цін на цукор у липні-серпні, - експерт

Потенціал врожаю цукрового буряку цього року буде стримувати зростання цін на цукор у липні-серпні. Такий прогноз в ході прес-конференції висловив генеральний директор "Українського клубу аграрного бізнесу" Володимир Лапа, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наприкінці маркетингового року, якщо говорити вже про другу половину серпня, і господарюючі суб'єкти будуть зацікавлені в тому, щоб раніше почати переробку (цукрового буряку) для того, щоб увійти в новий сезон ще з відносно високими цінами. І власне покупці з нашої точки зору не будуть поспішати формувати запаси, тому що будуть розраховувати на надходження цукру з нового врожаю цукрового буряку, ціни на який будуть нижчими, ніж ті ціни, які сформовані зараз", - сказав В.Лапа.

За словами експерта, потенціал врожаю цього року буде стримувати можливості для зростання цін на внутрішньому ринку, починаючи з другої половини липня і протягом серпня. В.Лапа відмітив, що по прогнозам виробництво цукру в новому сезоні цукроваріння складе приблизно від 2 млн до 2,2 млн т.