ua en ru

Надходження від військового збору у вересні очікуються у розмірі понад 500 млн грн, - ДФС

Поступления от военного сбора в государственный бюджет Украины в сентябре 2014 г. ожидаются в объемах свыше 500 млн грн.

Надходження від військового збору до державного бюджету у вересня 2014 р. очікуються в обсягах понад 500 млн грн. Про це заявив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Ігор Білоус під час прямого ефіру на радіо "Голос столиці", повідомляє пре-служба Кабінету міністрів України.

"За серпень 2014 р. до бюджету надійшло 287,1 млн грн військового збору. Середньомісячні надходження військового збору до бюджету з вересня очікуються в обсягах понад 500 млн грн", - заявив Білоус.

"Враховуючи, що збір запроваджений вперше, а заробітна плата за серпень на багатьох підприємствах сплачується у перших числах наступного за звітним місяцем, частково сплата збору за серпень буде проведена у вересні із заробітної плати за серпень", - зазначив він.

Білоус підкреслив, що наразі ДФС наразі повністю контролює ситуацію зі збору податків у державі.

Нагадаємо, 3 серпня 2014 р. набрали чинності поправки в Податковий кодекс і зміни до держбюджету на 2014 рік, прийняті 31 липня Верховною Радою України

Законом введено до 1 січня 2015 р. новий загальнодержавний збір - військовий збір, який буде стягуватися за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб.