ua en ru

Надходження гуманітарних вантажів в Україну буде здійснюватися у відповідності з міжнародним правом, - МЗС

Надходження гуманітарних вантажів в Україну буде здійснюватися у відповідності з міжнародним правом.

Надходження гуманітарних вантажів в Україну буде здійснюватися у відповідності з міжнародним правом. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України.

"У зв'язку зі складною гуманітарної і соціальної ситуацією на Донбасі, Президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою про направлення в Луганській області міжнародної місії гуманітарної допомоги. Крім вантажів, підготовлені українською стороною, місія включатиме також і міжнародний компонент, зокрема, гуманітарну допомогу, надану Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, США, ЄС, а також Росією", - йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що надходження в Україну гуманітарних вантажів буде здійснюватися "відповідно до законодавства України та міжнародного права, а також з дотриманням підходів, застосовуваних Міжнародним Комітетом Червоного Хреста".

"Логістичне супроводження Міжнародної місії гуманітарної допомоги, зокрема її доставка та розподіл, буде забезпечуватися представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста та України. При цьому важливо, що гуманітарна допомога буде розподілятися виключно серед цивільного населення Луганщини, яке вже протягом тривалого часу страждає від дій незаконних збройних формувань й терору", - підкреслили у відомстві.