ua en ru

Постраждалим від вибуху будинку в Миколаєві грошова допомога переведена в повному обсязі, - Мінрегіон

Постраждалі та сім'ї загиблих в результаті вибуху 12 травня в житловому будинку Миколаєва отримали грошову допомогу в повному обсязі.

Постраждалі та сім'ї загиблих в результаті вибуху 12 травня в житловому будинку Миколаєва отримали грошову допомогу в повному обсязі. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, передає прес-служба Мінрегіону.

За його словами, 950 тис. грн грошової допомоги держава перевела на особисті рахунки постраждалих і сімей загиблих, а ще 2,1 млн грн перераховано 215 постраждалим особам на вирішення соціально-побутових проблем.

Як повідомляється, Миколаївською міськрадою визнані потерпілими 245 осіб, які проживали у житловому будинку, де произлшел вибух. З них 30 особам грошову допомогу надав виконком міської ради.

У Відомстві зазначили, що за рахунок резервного фонду держбюджету громадянам, чиє житло виявилося зруйновано, сплачений аванс на придбання квартир для переселення в новий житловий комплекс. Розмір авансу, за інформацією міністерства склав 11,5 млн грн (30 % від вартості придбання квартир).

Нагадаємо, в Миколаєві 12 травня 2014 р. прогримів вибух у багатоповерховому житловому будинку за адресою Лазурна, 40. Зруйнованими виявилися перекриття 7, 8 та 9 поверхів. В результаті події загинуло 7 осіб.